Kamp 2018

Maandag.

9 Juli begon het kamp, we moesten om kwart voor 8 op de post zijn en onze tassen enzo inleveren. We wisten nog niet waar we heen gingen, alleen 1 ding wisten we wel en dat was dat het in het buitenland was. We gingen naar Aardenburg, eigenlijk is dat nog in Zeeland maar wel dichtbij België. Iedereen had verwacht dat we met de busjes gingen, maar we moesten fietsen. Het was 3 uur fietsen ongeveer.  Toen we daar aankwamen zagen we meteen dat we op een struisvogel boerderij zaten. Om ongeveer 12 uur gingen we de tenten opzetten, de slaaptent, leiders tent, kooktent en de partytent. Toen dat allemaal stond gingen we boodschappen doen. Als we dat hadden gehaald konden we beginnen met koken!  Na het eten mocht Damiën een spel bedenken, (want het was het laatste kamp voor Damiën) hij had een dropping bedacht, heel leuk. We werden gedropt bij de brandweerkazerne  Aardenburg, we zijn toen begonnen met lopen maar echt compleet de verkeerde kant op, haha. Maar uiteindelijk zijn we er gekomen. Daarna hebben we nog een lekker broodje knakworst gegeten en zijn we naar bed gegaan.

 

Dinsdag.

Om 07:15 moesten we opstaan, aankleden en ontbijten, we moesten ons klaarmaken om naar de brandweerkazerne in Gent te gaan. Toen we daar waren kregen we een rondleiding. Het was een hele grote & mooie brandweerkazerne. We mochten nog in een soort kooi waarvan we de uitgang moesten vinden. Dat was erg leuk. Toen we daar weg waren en weer terug gingen naar het kampterrein gingen we een bootcamp doen. Maar eerst de partytent goed neerzetten want hij stond helemaal schuin door de wind. Daarna kon de bootcamp echt beginnen. We deden allemaal spellen wat erg leuk was. Kookgroep 1 had gewonnen. Na de bootcamp, hebben we weer boodschappen gedaan en konden we weer koken. Die avond gingen we naar brandweerkazerne Aardenburg. We hebben voetbal gekeken België-Frankrijk, waarin Frankrijk heeft gewonnen. Ondertussen mochten we ook douchen, wat erg fijn was. We konden ook afwassen daar, dus hoefde we het niet op het kampterrein te doen.  

 

Woensdag.

Woensdag werden we ook om 07:15 wakker, en gingen we ontbijten. Die middag hadden we een Adventure sportmiddag. We gingen naar Nieuwvliet waar ze een hele grote klimtoren hadden. Daar gingen we op, wat heel leuk was. We hebben ook in een soort grote ‘doos’ gezeten waar we de uitgang moesten vinden, en van een hoogte naar beneden moesten gaan. Daarna gingen we op de fiets weer terug, we stopte bij een winkel en hebben meteen boodschappen gedaan. Daarna fietste we weer terug naar het kampterrein en konden we weer gaan koken.  Volgens mij hebben we geen spel gedaan.. Maar daarna gingen we slapen.

 

Donderdag.

We werden wakker om 07:30. Vandaag gingen we naar een pretpark! We gingen naar Bellewaerde. Het was heel leuk, & gezellig. Een heel leuk pretpark, we waren daar tot half 6. Toen zijn we met de busjes gestopt bij een tentje waar je friet kon eten. Daar hebben we gegeten en zijn we weer terug naar het kampterrein gegaan. Als spel hebben we nog een dropping gegedaan. Alleen nu liepen we in een keer goed. Dus we waren er al aardig snel. Daarna is er niet echt meer iets gebeurd dus zijn we naar bed gegaan.

 

Vrijdag.

Vrijdag gingen we naar het zwembad, maar eerst moesten een paar mensen boodschappen gaan doen voor het ontbijt. Wanneer we toen konden eten zijn we naar het zwembad gegaan. Een buitenzwembad, het was erg gezellig. Toen we thuis waren hebben we gebbqed, Dat was heel lekker en Bouke kwam ook gezellig eten. (Bouke is de zoon van de Struisvogel boerderij eigenaar) Toen we uitgegeten waren hebben we afgewassen & het kampvuur aangestoken, met het kampvuur-spel.

 

Zaterdag.

De laatste dag! We mochten uitslapen tot half 9. Toen werden we wakker gemaakt en hebben we ontbeten. Daarna hebben we de tenten afgebroken en alles opgeruimd. We kregen nog een rondleiding door de struisvogelboerderij, en hebben dag gezegd. Toen zijn we met de busjes naar huis gegaan.

 

Dit was ons kamp in Aardenburg! ww